Project: Riverbend Upper School

Location: South Natick MA

Completed:

Construction Cost:

Project Architect: Piatt Associates
Landscape Design: Landworks Collaborative
Civil Engineering:
Structural Engineer:
Mechanical Engineer:
Lighting:

Inspired by the rural and colonial era architecture of the South Natick Historic District and meeting with the approval of its commission and the town Planning Board, the design for the Children's House creates a well-proportioned and inviting resolution of program and setting. The school includes 13,000 square feet of classroom, indoor play and administration facilities. Forming one side of a Quadrangle in the approved Master Plan, the design helps frame the Historic Peletiah Morse Tavern (1748) to be used in the future for administration. Skylights, teacher-controlled lighting system, radiant heated floors and a flat roof for hidden solar panels, provide a warm and environmentally responsive home for a Montessori-inspired education.